V průběhu workshopu jsme se zamýšleli nad aktuálním problémem, který se dotýká každého z nás. Diskutovali jsme, sehráli jsme vlastní scénky ve skupinách pro zbytek třídy. A hlavně jsme hledali řešení.

Co jsme se dozvěděli?

Na světě je asi miliarda hladovějících lidí.

Lidé v Africe moc jídla nemají a lidé v Evropě a Americe je zbytečně vyhazují do koše. Vyhodí se až 1/3 potravin.

Nejvíc lidé hladoví v Africe a Asii.

Lidé často trpí hlady proto, že jejich země postihla přírodní katastrofa (povodeň, zemětřesení,…).

Kvůli humanitárním katastrofám zemře asi 8% lidí.

Plýtváme jídlem. Zbytečně se vyhazuje jídlo, které se ještě může jíst. Doma nakupujeme víc, než dokážeme sníst, a pak jídlo končí v koši.

V obchodech se zbytečně vyhazují potraviny, u kterých skončila minimální trvanlivost.

Velká část potravin, které se dováží z exotických zemí (například ovoce), se zkazí buď cestou ke spotřebiteli, nebo se neprodá a vyhodí se.

Lidé z chudých zemí, kteří pro nás sklízí některé potraviny nebo pochutiny (například kávu), je sami nikdy neochutnají.

Dozvěděla jsem se, že existuje potravinová banka. A že se využívá prošlé jídlo, ale ne zkažené.

SEDMÁCI

IMG_0032

Poslední příspěvky